Szentendre látnivalók

Hozzászólás

Szentendre látnivalók
Szentendre főtér

Szentendre számos látnivalója közül mutatok be néhányat. Rengeteg időt el lehet tölteni a városban, hiszen több templomot, galériát, múzeumot is meglátogathatunk, és ha már ott vagyunk muszáj meginnunk egy kávét a főtéren, kipróbálni valamelyik hangulatos éttermet, vagy enni egy sütit a Szamos Cukrászdában. Szerencsére Szentendre a fővárosból gyorsan és könnyen megközelíthető, így ha tehetjük, többször látogassunk el, hiszen mindig van mit megnézni.

Egy külön oldalon összeszedtük az összes cikket, amit külön-külön Szentendre látnivalóiról írtunk. Ezeket a linkre kattintva érheted el.

Szentendre látnivalók: Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen)

Szentendrei látnivalók közül talán a leghíresebb a Szentendrei Néprajzi Múzeum, avagy a szentendrei Skanzen. A múzeumot 1967-ben alapították. Ez Magyarország legnagyobb szabadtéri gyűjteménye. Bemutatja a Kárpát-medence jellegzetes tájegységeinek népi építészetét, a falusi és mezővárosi társadalom különböző rétegeinek lakáskultúráját, életmódját.

Szentendre skanzen ház

í

A Skanzen Szentendre nyugati részén, a Lajos-forráshoz és Dömör-kapuhoz vezető út mellett található 46 hektáros területen. A Szabadtéri Múzeumban kipróbálhatjuk a Skanzen Vonatot, amellyel a múzeum bejáratától eljuthatunk a Néprajzi Látványtárig. Lehetőség van a Skanzenben esküvők, születésnapi bulik és egyéb rendezvények szervezésére. A Skanzen az ünnepek idejére érdekes programokat kínál, mint például novemberben a Szent Márton Újborfesztivál és Libator, Húsvéti ünnep, vagy az Adventi hétvégék.

A nyitva tartásról, jegyárakról, aktuális programokról részletes információt a Szentendrei Skanzen oldalán találhatunk!

Szentendre skanzen vasút

Szentendre látnivalók: Szamos Cukrászda és Marcipán Múzeum

A Szamos Cukrászda 2003-ban nyitotta meg kapuit Szentendrén a Dumtsa Jenő utca 14. szám alatt. A földszinti nagyterem pultjaiból különböző finomságok kaphatók: sütemények, bonbonok, torták, rétesek, piték, kávékülönlegességek és nyáron fagylaltok. A Szalonban időszakos képzőművészeti kiállításokat is rendeznek. Az emeleti nagyteremben pedig lehetőség van családi, vagy vállalati rendezvények tartására is.

Marcipán figurák

A cukrászda szomszédságában található Marcipán Múzeum az ország első marcipán figurákat bemutató múzeuma, ahol megnézhetjük a cukrászat és a marcipánkészítés remekműveit, pl. marcipánból készült mesefigurákat, hírességeket, vagy akár az Országházat.

További információt a szamosmarcipan.hu oldalon találhatunk!

Szentendre látnivalók: Mikro Csodák Múzeuma

A kiállítás Szentendre főterén, a Korona étterem emeleti termében található. A 15 kiállított alkotás Mikola Szjadrisztij ukrán származású művész munkája, aki a világ legkisebb műremekeit alkotja meg aranyból. A kiállított tárgyak mikroszkóp alatt készültek és mikroszkóppal is lehet őket megtekinteni. Számomra az egyik legmegdöbbentőbb kiállítás volt, amit valaha láttam, mindenkinek nagyon ajánlom! Aki nem látta, az el sem hiszi, hogy egy tű lyukában elfér egy karaván, vagy egy hajszál keresztmetszetén egy szétszerelt lakat.

A múzeum nyitva tartása: hétfőtől-szombatig 9-18 óráig.

Szentendre látnivalók: Kovács Margit Múzeum

Kovács Margitnak, a magyar kerámiaművészet egyik megújítójának életművét mutatja be a Vastagh György u. 1. szám alatt található tárlat. A kerámiaművész több száz különös hangulatot árasztó alkotása 11 kiállító teremben, kronologikus rendben tekinthető meg. Az 1979-ben megnyitott szárnyban helyet kapott Kovács Margit egykori lakásának berendezése, használati tárgyai és műterme fazekas korongjaival együtt.

A kiállítás újdonsága, hogy a kijárat melletti teremben egy tapintható tárlatot találhatunk, a keramikus művész legismertebb 10 alkotásának hiteles másolataival, amely lehetőséget ad a vakok és gyengén látók számára, hogy ők is átélhessék az élményt.

Szentendre látnivalók: Édeni Édességek Boltja

Forró csoki

Szentendrei kirándulásunk végén érdemes betérnünk ebbe a csoki boltba, amely Szentendre belvárosában a Dumtsa Jenő u. 9. szám alatt található. A bolt egy csokiparadicsom, ahonnan senki nem távozhat üres kézzel, sőt nehéz megállni, hogy meg ne vegyünk mindent. A boltban táblás csokoládékat, bonbonokat, drazsékat, csokiba mártott magvakat, aszalt gyümölcsöket, lekvárokat, jó minőségű kávékat vásárolhatunk, valamint megihatunk egy csésze forró csokoládét. Nem csak személyesen, hanem akár interneten is vásárolhatunk a csokibolt webáruházából!

Nyitva tartás: hétfőtől- péntekig 10-19 óráig, szombaton 9-19 óráig, vasárnap 10-18 óráig.

Képek: adgostman, Steve Buissinne, Szilágyi Balázs, Andrey Pshenichny, AlBakker.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük