A P’art mozi – Szentendre mozi

1 Reply

Szentendre Info
Mozifilm mozigép

A szentendrei mozi 2006-ban nyitotta meg kapuit a Duna-korzó 18. szám alatt. 2005-ben volt az első próbavetítés a még burkolatlan teremben, ahol még házi kedvenceikkel mozizhattak a szentendreiek. A P’art Mozi nemcsak a szentendreiek mozija, hanem az egész kistérségé, hiszen Óbudától Esztergomig ez az egyetlen mozi a Dunakanyarban.

A szentendrei P’art mozi a filmprogramok mellett egyéb kulturális programokat is kínál, tehát egy mini kulturális központ is, ahol rendszeresen kiállításokat szerveznek, vannak előadó művészeti, beszélgetős estek, valamint zenés, irodalmi események, tanfolyamok felnőtteknek és gyerekeknek is.

A mozi történetében nagy előrelépés volt az art mozik számára kiírt pályázaton elért siker, hiszen sikerült a P’art Mozit digitalizálni, és így megmenteni a bezárástól. Erre azért volt szükség, mert nem gyártanak többé hagyományos gépekkel vetíthető filmeket, így 2012-ben minden mozi áttért a digitális filmek vetítésére.

A mozi kora délután gyermekeknek szóló animációs és mesefilmeket vetít, míg esténként lépést tartva a budapesti mozikkal, a legújabb filmeket játssza.

Szentendrei mozi műsora

Az aktuális moziműsorról, előadásokról és programokról a P’art mozi oldalán tájékozódhatnak!

A szentendrei mozi minden hétköznap nyitva van 17 órától, hétvégén pedig a gyerek előadásokhoz igazodva, akár korábbi kezdéssel.

Forrás: http://partmozi.hu/.

1 comment

  1. Dr Endrédy ildikó

    T. Önkormányzat

    Kérem a Kisforrás utca -föld út- járhatóvá tételét

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük